Vakantiehuis met sloep huren

Avontuurlijke visvakantie, huur een vakantiehuis met sloep.

Ook leuk als je niet van vissen houdt maar wel tijdens je watersportvakantie Nederland er met een boot of sloep het water op uit wilt. Dit zijn huisjes met sloep en vismogelijkheid. Deze vakantiehuizen met sloep in Nederland liggen meestal op een water vakantiepark. Je huurt de sloep apart of huurt een huisje met vissteiger inclusief boot of sloep.

roompot viswater banner


Soms is de sloep inbegrepen in huur vakantiehuis

Bij een aantal vakantiehuizen met vissteiger is de huur van de sloep al in de totaalprijs inbegrepen. Je hebt dan een boot of sloep tijdens je visvakantie Nederland of vakantie aan het water beschikbaar gedurende de periode dat je geboekt hebt met je familie, vrienden of collega’s. Zo een aanbieding “huisje + sloep” is meestal geldig gedurende een bepaalde periode. Meestal van april tot oktober.


Waterstaete Ossenzijl - Familievilla 12 - Nederland - Overijssel - 12 personen img-1

Vakantiehuis met sloep Roompot

Bij de vakantiepark keten Roompot heb je vele mogelijkheden een vakantie op het water met sloep te beleven. Veel vakantieparken van Roompot hebben een eigen jachthaven waar je ook een gehuurde boot of sloep kunt aanmeren. Daarnaast zijn er bij Roompot huisjes en watervilla’s te huur met eigen aanlegsteiger. Deze aanlegsteigers zijn ook te gebruiken in kader visvakantie.


Kan iedereen een vakantiehuis met sloep huren?

Om een huisje met sloep te kunnen huren, hoef je geen vaarbewijs te hebben of ander bewijs van vaardeskundigheid. Uiteraard dient de gebruiker zich wel aan bepaalde vaarregels te houden en duurzaam met het gebruik van de boot of sloep om te gaan. Gebruik van te veel drank tijdens het varen is uiteraard niet toegestaan. Jongeren groepen kunnen meestal niet zelfstandig een vakantiehuis met boot of sloep huren. Lees hier alles over het huren van een vakantiehuis door jongeren groepen.

Landal Waterpark Terherne Waterwoning 8C1 – sloep

landal huisjes met vissteiger banner

Particulier vakantiehuis met sloep huren

Er is een aanbod particuliere vakantiehuizen met vissteiger. Helaas is er geen aanbod particuliere huisjes met vismogelijkheid en sloep. Indien je echter voor je visvakantie een particulier vakantiehuis Nederland wilt reserveren, is de kans groot dat er in de directe omgeving van het betreffende vakantiehuis een verhuurbedrijf zit voor wat betreft het huren van een boot of sloep. In de buurt van jachthavens vind je bijna wel bootverhuur bedrijven en aanverwante watersport.


In welke provincies een vakantiehuis met sloep huren?

Er zijn 2 provincies in Nederland die er zowel met de watersport mogelijkheden als visvakantie opties tussen uit springen. Dat zijn Friesland met zijn Friese Meren en Overijssel met Giethoorn en zijn Nationaal Park Weerribben-Wieden. In deze 2 waterrijke provincies kan je een huisje aan een viswater met boot of sloep huren of een visvakantie Nederland boeken en zelf een sloep reserveren. Je kunt natuurlijk ook met je eigen boot naar je vakantieadres aan het water afvaren. Huur dan wel een vakantiehuis met aanlegsteiger.


Tijdig je huisje met boot of sloep huren

Steeds meer mensen zoeken hun vrijheid op het water en een visvakantie Nederland met sloep of boot is mateloos populair. Omdat het aanbod huisjes met vismogelijkheid en sloep beperkt is, raden wij aan om je visvakantie of watersport vakantie met sloep zo vroeg mogelijk in het vakantieseizoen te reserveren. Kom je met de eigen boot, reserveer dan vroeg een plek bij de jachthaven of watersportvereniging. Last minute een boot of sloep huren, is af te raden.

karpervissen vanaf vissteiger

Visvakantie met de hond

Indien je hond niet bang van het water is en er geen problemen mee heef om mee op vakantie te gaan, is een visvakantie met hond en sloep boeken, ook zeker mogelijk. Honden kunnen goed zwemmen en zijn echte “waterratten”. In die zin is een vakantie met hond aan of op het water meestal geen probleem. Jonge honden, bange huisdieren en agressieve honden kunnen beter niet mee tijdens een vaarvakantie. Dat is zeker van toepassing bij een vakantie met jonge kinderen of ouderen. Veiligheid moet ook bij een vaar- of visvakantie voorop staan.

center parcs visvakantie banner


Europarcs aan het water banner