Vissen tijdens senioren vakantie

Senioren, diverse mogelijkheden voor visvakantie Nederland

Senioren vakantie boeken? Wie van vissen houdt en 60 plusser is, doet er goed aan eens te kijken naar de mogelijkheden een visvakantie Nederland op een 60 plus vakantiepark te boeken of eens te kijken naar de mogelijkheden een particulier vakantiehuis aan een viswater te huren. Voor senioren zijn er extra aandachtspunten. Zeker als je als 60 of 65 plusser wat minder goed ter been bent geworden. Een senioren vakantie Nederland waarbij vissen centraal staat, is bijna altijd mogelijk.

roompot viswater banner


Bungalow met vissteiger huren

Er zijn ook stenen senioren bungalows te huur met tuin, terras en vissteiger. Meestal te vinden op een senioren vakantiepark. Soms staan deze gelijkvloerse senioren bungalow aan de rand van een visvijver of water met vismogelijkheid. Indien zo een 60 plus bungalow goede voorzieningen heeft zoals goede bedden en drempelvrij is, is het de ideale accommodatie voor een visvakantie voor senioren. Voor ouderen die slecht ter been zijn, is het belangrijk dat de bungalow, tuin, terras én vissteiger goed bereikbaar zijn met een rollator of scootmobiel. Dat geldt ook voor een seniorenvakantie met meerdere personen.


vissteiger voor vakantiebungalow

Visvakantie senioren bij Topparken boeken

Eén van de vakantiepark ketens met een aantrekkelijk aanbod huisjes, bungalows en villa’s met wellness faciliteiten en vismogelijkheid is Topparken. Ze hebben geen specifieke 60 plus vakantieparken of speciale senioren bungalows. Echter, bij Topparken vind je wel diverse vakantieparken aan een viswater en is het aanbod luxe bungalows ook geschikt voor ouderen groot. Indien je een luxe visvakantie Nederland wilt boeken als 60 of 65 plusser is een accommodatie bij Topparken boeken, zeker een mogelijkheid.


Huisjes met visvlonder meestal minder geschikt voor senioren

Als je een visvakantie als 60 plusser boekt, is het belangrijk dat de accommodatie luxe, warm en comfortabel is en je veilig vanuit je huisje of senioren bungalow kunt vissen. Vissen vanuit een senioren bungalow met vissteiger heeft de voorkeur. Sommigen kiezen voor een visvakantie Nederland voor een huisje met visvlonder en wij denken dat zo een minder stabiele ondergrond wat minder geschikt is voor bijvoorbeeld een visstoel, rollator of scootmobiel. Zeker voor ouderen die slecht ter been zijn, is een huisje of bungalow met visvlonder af te raden.

landal huisjes met vissteiger banner


senior ontspannen aan het vissen

Senioren visvakantie Nederland met rolstoel boeken

Senioren die van vissen houden maar rolstoel afhankelijk zijn, hebben zeker nog wel mogelijkheden om tijdens hun vakantie een hengeltje uit te gooien en vanuit de gehuurde senioren bungalow te gaan vissen. Er moet dan wel aan een aantal extra voorwaarden worden voldaan. Zo moet de bungalow aan het viswater rolstoelvriendelijk zijn en moet het terras of tuin met vissteiger veilig zijn voor ouderen met een rolstoel.


senioren op een grote visvlonder

Voldoende ruimte en veiligheid

En de vissteiger of ruimte van waaruit je kunt vissen, moet groot genoeg zijn om daar een rolstoel op te zetten + hengel en visgerei. Daarnaast moet de senioren bungalow als geheel rolstoel toegankelijk zijn en de nodige hulpmiddelen en mindervaliden faciliteiten hebben. Veiligheid moet bij een senioren visvakantie altijd centraal staan. Luxe is prettig. Zowel binnen als buiten de senioren accommodatie.

center parcs visvakantie banner


Europarcs aan het water banner